Славниот Lambo помина долг и трнлив пат за 55 години од своето постоење, од скромниот почеток и првиот модел во само 120 примероци, па се до Urus, со планирано годишно производство од 3.000 единици

Lamborghini

Славниот италијански произведувач помина долг и трнлив пат за 55 години од своето постоење, од скромниот почеток и првиот модел 350GT изработен во само 120 примероци, па се до Urus, со планирано годишно производство од 3.000 единици.

Во својата бурна историја Lamborghini можеби немал голем број на модели, но затоа повеќето од нив со право заслужуваат придавка икона на 4 тркала. Во видео прилогот се прикажани 21 модел на Lamborghini, почнувајќи од првиот – 350 GT, па се до најновиот Urus.

Меѓу нив се и легендарните Miura, Countach, Diablo, Murcielago, но и неправедно запоставените Jalpa, Urraco и Espada.

Прилогот е преполн со интересни факти и тривии за прикажаните модели, вклучувајќи го и податокот дека рестилизираниот Lamborghini Diablo користел идентични фарови како и Nissan 300ZX:

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.