PHEV Light Vehicle како современа визија на мобилноста и тоа како превозно средство сместено помеѓу сегментите на возила со две и четири тркала

PHEV2

За разлика од Twizy, моделот на Renault кој има електропогон, PHEV Light Vehicle концептот на PSA поседува Plug-in Hybrid погон, кој е многу подоверлив.

PSA Групацијата го прикажува PHEV Light Vehicle Concept како современа визија на мобилноста и тоа како превозно средство сместено помеѓу сегментите на возила со две и четири тркала.

PHEV3

Возилото е долго 240 и широко 85 сантиметри, а покрај вратите кои се отвораат како ножици, варијанта многу практична на тесни паркинг места, вниманието го привлекува и хибридниот погон кој комбинира 1-цилиндричен бензинец со 42кс и два електромотори.

Најголемата брзина е 130км/ч, додека автономијата изнесува околу 300 километри, од кои околу 70км можат да се возат само на електропогон.

PHEV

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.