Додека тука надлежните служби редовно снегот ги изненадува среде зима, иако за тоа зимаат дебели тендери, во другите краишта на светот дури и поединецот се истакнува со неверојатна иницијатива и брилијантна способност за решавање на зимските проблеми

Големи снежни наноси прават огромни проблеми на учесниците во сообраќајот во зимските месеци.

Додека таму некаде на брдовитиот Балкан надлежните служби редовно снегот ги изненадува во сред зима, иако за тоа зимаат дебели тендери, во другите краишта на светот дури и поединецот се истакнува со неверојатна иницијатива и брилијантна способност за решавање на ваквите проблеми.

Владимир Храпач, мајстор од рускиот град Курск решил да ја земе ситуацијата во свои раце и да го реши проблемот со снегот, кој во ладната Русија го има во изобилие секоја зима.

Од делови кои ги собирал на сите страни, Владимир направил сопствен чистач на снег, вистински мини „Монстер-трак“, врз база на Ladа и надградба на Oka, со делови од комбајн, кои вешто се укомпонирани да го фрлаат снегот што подалеку од коловозот.

Погледнете го тоа чудо, наречено Snowbaby:

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.