Југословенската гордост тјунирана на американски начин достигнува брзина од 100 миљи на час за нешто помалку од – 8 секунди и тоа на мраз!

Yugo-V8-2-1024x579

Во 80-те години на минатиот век нашето Yugo одлично се продаваше на американскиот пазар, а чест актер беше и во запазени холивудски остварувања.

Денес се поретко го сретнуваме и на нашите улици, но затоа не е реткост модифицираната верзија на ова возило да учествува на разни натпреварувања и тоа успешно.

1

Ѕвездата на оваа статија е едно жестоко Yugo со GM LS 5.3 V8 агрегат со сила од дури 500кс.

Како и кај сите возила кои се користат за ваков вид на трки, погонот е на задните тркала, кои се „наоружани“ со импресивни пневматици.

Yugo-V8-4-1024x670

За потребите на трката која се одвива на заледена подлога, ова Yugo има и нитро забрзување.

Резултатот е импресивен – Југословенската гордост тјунирана на американски начин достигнува брзина од 100 миљи на час за нешто помалку од – 8 секунди и тоа на мраз!

Yugo-V8-3-1024x683

Погледнете го ова чудо:

Повеќе вести од денес тука.

Comments

comments

Сподели.


За Авторот

Коментарите се затворени.